Light Hunters y Carles Calero

Light hunters o “Cazadores de luz“

Es un grupo de aficionados de la fotografía que se conocieron en un curso de Lightpainting en 2014 y que a día de hoy no han dejado de aprender y disfrutar con la técnica. Dedicados de manera no profesional compaginan sus vidas laborales y familiares con la magia de la noche.

Sus integrantes son 5, Abel, Eduard, Ignasi, Javi y Loren. Todos ellos con diferentes edades y localidad, pero comparten cercanía a la capital de Barcelona

Con más de 4 años de experiencia, empezaron sus primeros pasos con pequeñas historias, recreando personajes, iluminando escenas, evolucionando de manera constante hasta llegar a nuevas técnicas como son las rotaciones de cámara, lightpainting en fondo blanco o intentado dar un giro a sus imágenes, incluyendo cambios de objetivo en una misma exposición.

Apoyados siempre por Olympus, marca con la que comparten talleres y experiencias, en 2018 se unieron al grupo de embajadores de la marca Lightpaiting Paradise.

Como grupo han impartido diferentes cursos y talleres explicando su visión de este arte y han participado en diferentes congresos como Phototerra, Inight o FESTiFOTO.

Carles Calero

Des de petit, trastejant amb les càmeres fotogràfiques que em regalaven els meus pares, crec que he estat vivint en clau fotogràfica tota la meva vida, però simplement no vaig ser conscient fins 2005 quan vaig començar a treballar professionalment en diversos àmbits de la fotografia (esdeveniments per a empreses, reportatges diversos i arts escèniques) fins que vaig acabar descobrint la fotografia nocturna de llarga exposició i les seves variants.

A través dels viatges i la meva experiència vital, intento aprofundir en la comprensió del sentit de la vida a través de les meves imatges.

Intento fugir dels valors que avui en dia abunden com el conformisme crònic i l’egoisme de JO, així que ja fa uns anys vaig decidir emprendre una aventura vital a través de la difusió i la pedagogia de la fotografia, primer amb el projecte expositiu TERRAdeNINGU.com, i ara personalment organitzant viatges fotogràfics i impartint cursos, workshops i masterclass, així com col·laboracions amb diferents entitats i associacions fotogràfiques arreu del món.

Crec fermament que la millor forma d’aprendre fotografia és una immersió de cap de setmana en un curs, o millor encara, en un viatge de varis dies per aprendre gaudint. Son moments en que els participants aprenen el que els explico a les classes teòriques i també amb la pràctica contínua a totes hores, però també s’aprèn molt dels companys de viatge compartint trucs i tècniques. Crec que no hi ha forma més ràpida d’aprendre, i a sobre passant-ho genial en entorns espectaculars amb gent que comparteix la nostra mateixa passió.

En el meu cas em plantejo cada viatge com una experiència única. Com un viatge vital amb vells i nous amics i amigues que compartim una passió comú, la fotografia. No hi ha dos viatges iguals encara que repetim la destinació. D’un any al següent, el mateix viatge evoluciona i canvia per convertir-se en quelcom totalment diferent en quant a algunes localitzacions, companys de viatge, experiències i percepcions.

Sóc defensor de tots els formats fotogràfics com a eina, però la meva experiència personal em du al format digital en el que em sento més còmode treballant, per la immediatesa dels resultats i per la pròpia autosuficiència en la edició i post producció del resultat final.

Fotògraf, editor gràfic i programador d’activitats fotogràfiques, especialitzat en fotografia de llarga exposició diürna, nocturna y retrat Light Painting.

Patrocinador

Organizador

Colaboradores