EXPOSICIONES

MATEMÀTIQUES I LA VIDA

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀICA DE PARETS

El món està ple de formes geomètriques i símbols matemàtics.

Només cal una mirada que els descobreixi, les matemàtiques són al nostre voltant.

Nosaltres hem cercat imatges del món quotidià deixant de banda la relació amb números, ja que aquesta es evident. Només al  despertar: el despertador, el microones, cartells de les botigues… ja tenim números al consultar quan comprem els tiquets…

Només passejant : les rajoles del terra, els vitralls, els enreixats, les finestres…

Les fotografies que podreu veure han estat realitzades per un grup de socis de l’Associació Fotogràfica de Parets. Esperem que us agradin i descobriu com nosaltres, que el dia a dia és pura matemàtica i no ens adonem.

 

MATEMÁTICAS Y LA VIDA

El mundo está lleno de formas geométricas y símbolos matemáticos.

Basta una mirada que los descubra, las matemáticas están a nuestro alrededor.

Nosotros hemos buscado imágenes del mundo cotidiano dejando de lado la relación con números, ya que ésta es evidente. Sólo al despertar: el despertador, el microondas, carteles de las tiendas… ya tenemos números al consultar al comprar los tickets…

Sólo paseando: las baldosas del suelo, las vidrieras, los enrejados, las ventanas …

Las fotografías que podrán ver han sido realizadas por un grupo de socios de la Asociación Fotográfica de Parets. Esperamos que os gusten y descubran como nosotros, que el día a día es pura matemática y no nos damos cuenta.

 


ON S’ATURA EL TEMPS

ESTHER AGUILERA

Petites càpsules del temps preservant la seva essència.

On s’atura el temps és una mostra de fotografies d’espais oblidats i abandonats. Imatges que pretenen plasmar, no només el present sinó també, els sentiments passats de les persones que els varen habitar.

Fotografiem llocs abandonats perquè el seu record romangui eternament.

Sobre Once upon a time… Xanadú

Extreure novament a la vida aquells llocs on s’atura el temps.

Descobrim, explorem i fotografiem llocs abandonats, tot traslladant-nos la sensació que produeix el lloc tal i com és ara, la majoria de cops buit, apagat i inert, però també evocant a la reflexió de com deuria ser en el passat, probablement ple de vida, de llum, de gent, de bullici i d’alegria. Amb elles intentem transmetre sensacions, congelar un moment, congelar el temps, materialitzar les nostres visions i pensaments al visitar aquests llocs oblidats i plens de màgia.

Decidiu vosaltres mateixos, a través dels vostres ulls, si ho hem aconseguit.

 

DONDE SE DETIENE EL TIEMPO

Pequeñas cápsulas del tiempo preservando su esencia.

Donde se detiene el tiempo es una muestra de fotografías de espacios olvidados y abandonados. Imágenes que pretenden plasmar, no sólo el presente sinó también, los sentimientos pasados de las personas que los habitaron.

Fotografiamos lugares abandonados para que su recuerdo permanezca eternamente.

Sobre Once upon a time… Xanadú

Extraer nuevamente a la vida aquellos lugares donde se detiene el tiempo.

Descubrimos, exploramos i fotografiamos lugares abandonados, trasladándonos la sensación que produce el lugar tal i como es ahora, la mayoría de veces vacío, apagado e inherte, pero también evocando a la reflexión de como debería ser en el pasado, probablemente lleno de vida, de luz, de gente, de bullicio y de alegría. Con ellas intentamos transmitir sensaciones, congelar un momento, congelar el tiempo, materializar nuestras visiones i pensamientos al visitar esos lugares abandonados y llenos de magia.

Decidid vosotros mismos, a través de vuestros ojos, si lo hemos conseguido.

 


 

PINTANT LA FOSCOR

JUANJO CARRASCO

El títol d’aquesta exposició que  teniu al davant, no vol ser pretensiós sinó el reflex d’un profund desig.

El fons incomparable i misteriós que ens ofereix la foscor de la nit, fa  que els nostres ulls vulguin veure mes enllà, esforçant-se i obrint-se al màxim per tal d’esbrinar què amaga la nit, quina és la seva cara, quins els seus colors, si és que té colors, i quina es la seva ànima.

Tots tenim una mica d’éssers de la nit, a tots ens atrau misteriosament engolint-nos  dins seu, tots intentem mirar l’interior del seu cor.

Provant de respondre aquestes i altres preguntes ens hem inventat uns pinzells de foc i llum per pintar a sobre d’aquesta tela negra, i hem deixat que la nostra imaginació  jugués amb la més fonda foscor, descobrint paisatges d’inimaginable bellesa,  amagats  en els més recòndits racons de la nostra ment.

I en aquest intent, descobrim emocionats que hi ha colors i formes amagades dins l’ànima de la nit.

“Una simple espurna al lloc adequat, pot canviar radicalment l’estètica d’un l’espai i donar-l’hi rellevància a allò que a priori,  ningú jutjaria interessant o maco”.

 

PINTANDO LA OSCURIDAD

El título de esta exposición que tenéis delante, no quiere ser pretencioso sinó el reflejo de un profundo deseo.

El fondo incomparable y misterioso que nos ofrece la oscuridad de la noche, hace que nuestros ojos quieran ver más allá, esforzándose i abriéndose al máximo para averiguar que esconde la noche, cuál es su cara, cuales sus colores, si es que tiene colores, i cual es su alma.

Todos tenemos un podo de seres de la noche, a todos nos atrae misteriosamente escabullirnos dentro de ella, intentamos mirar el interior de su corazón.

Intentando responder a estas y a otras preguntas, nos hemos inventado unos pinceles de fuego y luz para pintar sobre esta tela negra, y hemos dejado que nuestra imaginación jugase con la más profunda de las oscuridades, descubriendo paisajes de inimaginable belleza, escondidos en lo más recóndito de nuestra mente.

Y en este intento, descubrimos emocionados que hay colores y formas escondidas dentro del alma de la noche.

“Una simple chispa en el fuego adecuado, puede cambiar radicalment la estética de un espacio i darle relevancia a aquello que a priori, nadie juzgaría interesante o bonito”.

 


IGLESIAS ROMANICAS DE LA CEDANYA

JOSE ANTONIO RIOS/ MONTSE DOLZ

Al abrigo de los pirineos orientales La Cerdanya es una comarca cruzada por el rio Segre.  La rica e intensa historia de la Cerdanya ha dotado a la comarca un rico patrimonio cultural, el exponente más relevante del cual es la arquitectura religiosa románica representado en casi todos sus núcleos. Nuestra intención con esta pequeña muestra, es dar a conocer y acercar todos estos históricos y bellos rincones. Deseamos que la disfrutéis como nosotros lo hemos hecho.

ESGLESIES ROMANIQUES DE LA CEDANYA

JOSE ANTONIO RIOS/ MONTSE DOLZ

 A recer dels pirineus orientals La Cerdanya és una comarca creuada pel riu Segre. La rica i intensa història de la Cerdanya ha dotat a la comarca un ric patrimoni cultural, l’exponent més rellevant del qual és l’arquitectura religiosa romànica representat en gairebé tots els seus nuclis. La nostra intenció amb aquesta petita mostra, és donar a conèixer i apropar tots aquests històrics i bells racons. Desitgem que la gaudiu com nosaltres ho hem fet.


.HOMELESS ENTREPRENEURS

LA VERDAD DESNUDA DE LA CALLE

JOSÉ SANABRIA

Homeless entrepreneurs és una organització que es dedica a treure gent del carrer basant-se en el seu talent. És a dir, no els dóna diners, els ensenya a guanyar-lo.

A final  del 2016 se’ns va acudir fer un calendari solidari, amb 12 homeless nus, per recaptar fons. La iniciativa va tenir repercussió mediàtica, però només es van recaptar 1000 dels 6000 euros necessaris per tirar endavant el projecte.

El president de l’organització i jo hem decidit exposar aquelles fotos, i 12 mes dels sense sostre vestits, per intentar conscienciar mes persones, i si es pot, recaptar fons per a l’associació.

 HOMELESS ENTREPRENEURS

LA VERITAT NUA DEL CARRER

JOSÉ SANABRIA

Homeless entrepreneurs es una organización que se dedica a sacar gente de la calle basándose en su talento. Es decir, no les da dinero, les enseña a ganarlo.

A finales del 2016 se nos ocurrió hacer un calendario solidario, con 12 homeless desnudos, para recaudar fondos. La iniciativa tuvo repercusión mediática, pero sólo se recaudaron 1.000 de los 6.000 euros necesarios  para tirar adelante el proyecto.

El presidente de la organización y yo hemos decidido exponer aquellas fotos, y 12 más de los sin techo vestidos, para intentar concienciar a mas personas , y si se puede, reacaudar fondos para la asociación.

www.homelessentrepreneur.org